Tema
Debat

Mit indbo

Dit indbo er alle de ting, du vil tage med dig ved en flytning – det er fx møbler, tøj, tv, musikanlæg, højtalere, computere, porcelæn, sportsudstyr, smykker, penge, værktøj, instrumenter, kameraer, telefoner, barnevogne, cykler, briller osv.

 

Registrering af indbo

Du bør skabe dig et overblik over, hvad du ejer. Det tager tid, men det gør det meget lettere for dig at fortælle politiet og forsikringsselskabet, hvad du har mistet, hvis dit hjem bliver udsat for indbrud.

 

Tag billeder af dine ting med et kamera eller din smartphone, og upload billederne i skyen eller gem dem på en ekstern harddisk, så er det let at anvende som dokumentation. Fotografer også serienummer, det letter politiets arbejde, og du øger chancen for, at politiet kan give stjålne ting tilbage til rette ejermand.

 

Hvad skal jeg registrere

Du behøver ikke at registrere alle de ting, du har i dit hjem. Vælg de ting, som tyven helst vil stjæle.

 

Du bør registrere:

  • Genstande med en værdi over 5.000 kr.
  • Populære tyvekoster: TV, radio, computer, guld og sølv, cykler, elektrisk udstyr m.m.

Når du registrerer de enkelte genstande, er det en god idé at give en beskrivelse af dem: Hvornår er de købt, serienummer, indkøbspris, antal m.v. Når du er færdig med registreringen, bør du opbevare en liste uden for dit hjem fx hos familie eller venner, eller du kan uploade listen i skyen og opbevare den sammen med dine billeder.

 

Mærkning 

Har du mærket dine ting, tænker tyven sig om en ekstra gang, før han bryder ind.

 

Gør tyven opmærksom på, at dine ting er mærkede ved at opsætte de medfølgende sikringsmærker på døre, vinduer m.m. På den måde tager kriminelle en høj risiko og et spor med sig, hvis de stjæler mærkede ejendele, hvilket gør, at produkterne er sværere at afsætte på hælermarkedet.

 

Mærkning giver desuden politiet bedre mulighed for at opklare tyveriet, og du kan nemmere få dine ting tilbage.

 

Det vigtigste er, at du mærker de ting, som tyven har let ved at sælge. Det gælder især radio- og tv-apparater, fotoudstyr, værktøj, computere, mobiltelefoner, tablets og andet IT-udstyr. 


Flere typer af mærkning

Vil du mærke dine ting, kan du fx bruge:

 

  • elektrisk gravørværktøj
  • ridsepen
  • usynligt blæk
  • permanent blæk
  • farvemærkning
  • brændemærkning
  • ætsende pasta

 

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.