Tema
Debat

Mine smykker

Smykker har ofte en affektionsværdi for dig, fordi du måske har fået det i gave, arvet det eller købt det til dig selv, for at markere en særlig anledning. Desværre er smykker også noget tyve ofte går efter, da smykker er nemme at omsætte på hælermarkedet, og derfor skal du sørge for at passe godt på dem.


Sikker opbevaring

Det er altid en god idé, at opbevare dine smykker og ure i et sikringsskab. Det gør det sværere for tyven at stjæle dem ved indbrud.   

 

Har du mange smykker af en høj værdi, så er det en god idé at tale med dit forsikringsselskab om, hvordan du bedst opbevarer dem, og hvordan du forsikrer dine smykker bedst, hvis du skulle være så uheldig at få stjålet dem. Der er som standard en begrænsning på erstatningen for meget kostbare smykker, så tal med dit forsikringsselskab, så du får tilpasset din indboforsikring til dit behov.

 

DNA-mærkning

Hvis du mærker dine smykker og ure med DNA-mærkning, så gør du det lettere at spore dem, og det forebygger samtidig tyveri.

 

Når du har mærket dine smykker, så gør tyven opmærksom på det. Det kan du fx gøre ved at opsætte sikringsmærker på døre og vinduer, så tyven kan se, at her løber han en høj risiko, hvis han sjæler dine smykker. Når du mærker dine smykker og informere om det til tyven, gør du det også sværere for tyven at afsætte dine smykker og ure på hælermarkedet.

 

Registrering af smykker

Det er en god idé, at registrere dine smykker og ure. Det giver dig et overblik over, hvad du ejer. Det gør det også lettere for dig at fortælle politi og dit forsikringsselskab, hvad du har mistet, hvis du bliver udsat for indbrud.

 

Tag billeder af dine smykker med et kamera eller din telefon, så du har dokumentation for, hvad du ejer. Upload billeder til skyen eller opbevar dem på en ekstern harddisk. Fotografer også serienummer eller indgraveringer, hvis dit ur eller dine smykker har det, så kan politiet nemmere give stjålne ting tilbage til rette ejermand. Når du registrerer dine smykker og ure, er det en god idé at give en beskrivelse af dem: Hvornår er de købt, evt. serienummer, indkøbspris, materiale m.v.

 

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.