Tema
Debat

Grundejerforening

Beboere i en grundejerforening kan tage initiativ til at forebygge indbrud i deres lokale grundforeningen. Man kan bl.a. kontakte det lokale politi, der er uddannet til at give gode råd og vejledning til forebyggelse af indbrud, men man kan også gøre mange ting selv.

 

Fælles arealer

Det er en god ide at indrette fællesarealer, så beboerne kan holde øje med veje, stier og parkeringspladser. På den måde mindsker man risikoen for, at der begås indbrud. Hvis der er et godt overblik og en god synlighed for mange beboere, så er det mere besværligt for tyven at komme væk med tyvekoster uden at blive opdaget. Det er desuden en god ide at klippe hække og beplantninger ned til ca. 1,5 meter, så naboer nemt kan holde øje hos hinanden.

 

TV-overvågning hvor der er dårlig oversigt

Man kan øge sikkerheden i et område ved at supplere med TV-overvågning. TV-overvågning kan dog ikke i sig selv forhindre indbrud og bør derfor kun anvendes som et supplement til anden indbrudsforebyggelse. TV-overvågning er reguleret af lovgivningen og skal godkendes af det lokale politi.

 

Belysning

God jævn belysning, der ikke blænder, sikrer en naturlig overvågning døgnet rundt. Det gælder både ved indgangene til boligerne, på fællesarealer, stier og veje.

 

Mekanisk sikring med hegn og låger

Man kan også forebygge indbrud via hegn, mure, døre og låger med lås. Denne type mekanisk sikring skal være solid og med god aflåsning, så den medvirker til, at hindre tilgængeligheden for indbrudstyven.

 

Tryghedsvandringer

Gå en tur i jeres villaområde/boligområde og find de steder, der kan forbedres Det er en god metode til at skabe tryghed og nedbringe kriminalitet.

 

Her kan du læse mere om, hvad I kan kigge efter på en tryghedsvandring 

 

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.