Tema
Debat

Når du køber brugt båd

Det kan være en stor investering at købe en båd - også selvom den er brugt. Derfor er der en række ting, du skal sikre dig, inden du skriver under på en købskontrakt. Allerede inden du besigtiger båden, kan du undersøge følgende forhold:

 

  • Er båden meldt stjålet (her skal du bruge bådens byggenummer).
  • Er der restgæld på båden (her skal du bruge sælgerens CPR-nummer).
  • Overtager du bådens forsikring, eller skal du tegne en ny.

Når du besigtiger båden, skal du endvidere tjekke, at bådens byggenummer er det samme som det, der er oplyst i købskontrakten.

 

Tjek at bådsælgeren har ret til at sælge

Hvis du køber båden af en privat sælger, skal du sikre dig, at han rent faktisk ejer båden. Køber du båden hos en forhandler, skal du sikre dig, at han har ret til at sælge båden. Du bør derfor kræve at se en købsaftale, hvor sælgeren af båden står som køber. Endvidere bør du se en kvittering, der beviser, at båden er betalt.

 

Du kan henvende dig personligt på den lokale politistation og spørge, om båden er meldt stjålet. Politiet skal bruge oplysninger om bådtype, årgang og byggenummer.

 

Købekontrakten

I købekontrakten er det en god idé at beskrive alle bådens karakteristika, såsom type, model, årgang og størrelse. Jo mere detaljeret båden er beskrevet, des nemmere er det for dig at se, om du får det, du har betalt for. Betaler du et depositum for båden, skal du huske at få en kvittering.     

 

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.