Tema
Debat

For få husejere har lys, der forebygger indbrud

Selvom udendørs sensorstyret lys er et effektivt redskab mod indbrud, har kun fire ud af ti husejere installeret det. Bo trygt lancerer nu en kampagne for at få flere til at tænde lys i mørket.


Indbrudstyvene foretrækker at arbejde i de mørke måneder, hvor de kan gemme sig tæt på huset uden at blive set. Derfor bør man sætter sensorstyret lys op på sit hus, så tyven nemmere bliver opdaget. Når lyset pludselig tænder, bliver tyven synlig for opmærksomme naboer. Tyven ønsker ikke at blive set og vil dermed med stor sandsynlighed skynde sig væk.

 

Over halvdelen af indbruddene i private hjem sker i de mørke måneder, så der er gode grunde til at sætte lys op. Det er en nem, effektiv og billig måde at forebygge indbrud på.


Udendørs sensorstyret lys er et godt, nemt og effektivt supplement til andre forebyggelsestiltag. For at opnå den bedste effekt kræver det, at man har opmærksomme naboer, som reagerer, når lyset pludselig tænder på den anden side af vejen eller hækken. Derfor virker sensorstyret lys bedst i kombination med aktiv Nabohjælp.

 

Bo trygt lancerer derfor kampagnen ’Den Bedste Gave’, som skal gøre husejere opmærksomme på, at udendørs sensorstyret lys har en indbrudsforebyggende effekt. Kampagnen hedder ’Den Bedste Gave’, fordi gaven – sensorstyret lys – passer på alle de andre gaver og alt det, man har i sit hjem.


I den mørke tid, hvor vi alle trænger til lidt ekstra omsorg, opfordrer vi danskerne til at give sig selv og naboen ’Den Bedste Gave’.

 

De 5 vigtigste råd mod indbrud

  1. Bliv nabohjælper
  2. Tænd lys ude, og trim hækken
  3. Gør det svært at bryde ind
  4. Brug sikre betalingsformer, når du køber brugt
  5. Ring 114 ved mistanke om indbrud.

Læs mere på Botrygt.dk.

 

Hent Nabohjælps app

Flere end 193.000 danskere bruger Nabohjælps app mod indbrud.
I appen kan du:

 

  • Danne netværk med alle nabolagets nabohjælpere
  • Skrive, læse og kommentere advarsler i dit nabolag
  • Arrangere feriehjælp
  • Koordinere en fokuseret indsats, hvis der er tyve på spil i nabolaget.

Appen kan downloades i App Store eller i Google Play.

 

Læs mere om Bo trygt


Læs også om


Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.